Ekologiska skönhetsprodukter för en riktig fobiker!

Jag har tidigare nämnt mina svåra fobier. Något jag tyvärr ännu dras med efter min utbrändhet. Efter att de plötsligt dök upp har jag fått lära mig att äta från början, och är ännu rädd för olika saker som jag inte prövat förut, eller inte prövat sedan före min fobi kom. Detsamma gäller allt som jag sätter på min kropp, hudkrämer, smink etc. Jag är rädd att få en allergisk reaktion och vill därför veta exakt vad produkterna innehåller så att jag kan utesluta en del rädslor, och ifall jag utmanar mig med något nytt så behöver det vara en enda okänd ingrediens, så jag vet att det är den som jag reagerar påi fall det skulle bli så.

 

Det här är tungt och jobbigt och jag arbetar på att bli bättre. Men då det kommer till vad jag sätter i och på kroppen så är jag ändå noggrann. Jag vill ha rena, naturliga och helst ekologiska produkter, oavsett min fobi. Och det är av den här önskan – samt mina fobier – som jag vill tipsa er alla om min vän Irkkus skönhetsprodukter!

 

 

I ärlighetens namn tror jag att Irks Ekologiska Homemades produkter är de ENDA produkterna jag hittat som är 100% ekologiska. För att en produkt ska klassas som ekologisk krävs ingen stor procent av ekologiska ingredienser, och det ser man på butikshyllorna. ”Naturligt” och ”ekologiskt” borde faktiskt vara utskrivet så – med citattecken. För de är bara delvist det. Och det är ju helt okej om man tål det som de innehåller, om man inte har möjlighet att hitta något renare etc. Men själv vill jag, om det bara är möjligt, ta det hela vägen. Få den hundraprocentiga renheten 🙂 Jag har själv gjort hudkräm och schampoo för ett par år sedan, men faktum är att jag varken orkar eller hinner göra det själv hela tiden.

 

Därför älskar jag Irkkus produkter. De är helt ekologiska, de är handgjorda och man får dessutom beställa helt personliga produkter! Jag har sedan tidigare använt hennes värmande muskelsalva väldigt mycket, och hennes After sun-kräm i somras (jag har svår solallergi, och den är jättelugnande!). Men nu har jag fått tre specialbeställda produkter, helt utan ingredienser som jag är rädd för eller ens osäker på.

 

Jag fick en hårinpackning som dessutom funkar som ansiktsmask om jag så önskar. Jag har ju varit orolig för mitt hår som jag tappar, och en aningen bråkig hårbotten. Och efter bara ett par användningar kan jag ju inte säga exakta resultat, men jag har tyckt om den jättemycket. Den är lugnande åt hårbottnen och doftar skog och renhet! Irkku rekommenderade leror och oljor som skulle passa mitt hår och min hårbotten, men jag hade full kontroll över vad jag vågade prova och vad jag helst lät bli att prova. Och nu har jag en fantastisk hårinpackning med rengörande och vårdande leror och oljor, och tre eteriska oljor som dels hjälper mina problem, men dessutom är såna dofter som min känsliga näsa tål!

 

Jag beställde också två lite lyxigare produkter, eftersom jag ju är lite inne i en kroppsvårdande period då jag vill mysa till det med kroppen. Så jag fick en underbar vitchokladdoftande hudkräm som jag helst skulle äta upp för den doftar så gott. Fyra ingredienser och inget konstigt. Bara rent och mjukt och absolut namnam!

 

 

Jag beställde dessutom en parfymolja. Jag använder inte parfym och ville bara ha något snällt och somrigt att ha ibland. Så jag fick en parfymolja som i stort sett består av bara jojobaolja (min nya favoritolja!) och eterisk olja av ros. Och inga tantiga, överväldigande mängder. Utan precis så lugnt och sött som jag önskade!

Irkkus populära ringblomssalva har nu blivit godkänd att få bli såld hos återförsäljare också, så jag hoppas innerligen att den hittas på butikshyllor snart! Hon ordnar dessutom workshops sådär hemma-hos om man vill bjuda in sina vänner och ha en superrolig kväll då man får göra sina egna ansiktsmasker, fotbad eller annat intressant!

 

 

Ni hittar henne HÄR och HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.