Teak & tavelvägg

 

Jag har tittat lite oförstående på alla dessa tavelväggar som är så inne just nu. Jag menar, mina väggar är ju fulla av tavlor. Varenda en. Störande fulla och jag hoppas jag får sålt mer tavlor snart, för det målas ju fler rätt ofta. Men efter att mamma dog blev en liten del av vardagsrumsväggen en samling av några foton på mamma och familjen. Och igår då jag hittade tre mässingsramar på loppis beslöt jag mig för att dedikera den delen av väggen till en mer ”klassisk” tavelvägg. Jag har ju faktiskt en hel del andra människors konstverk, foton, och annat smått och gott som helt enkelt inte fått rum eftersom jag prioriterat att visa upp min egen konst. Mitt hem är ju lite av en butik de gånger kunder kommer hit.

 

Men nu har jag skapat ett litet hörn som mer liknar dessa tavelväggar fulla av blandgodis. Hörnet är nästan det mörkaste (därav gryniga foton), och mest oanvända och opraktiska hörnet i vardagsrummet. Där står bokhyllan, högtalarna, och ett litet bord med förstärkare och sånt. Men det har blivit lite av ett ”prydnadshörn” dit jag sätter sånt som inte ryms annanstans. Så att ha tavelväggen i det hörnet funkade bra. Fokus dras först till allt annat i rummet, de stora tavlorna och så vidare, men sedan kanske man hittar blandgodis-hörnet och tycker det är intressant.

 

 

Mamma och familjen är kvar, samt lite kroppspositiva bilder på mig själv samt överraskningsfotot av dimman ifjol som visade sig innehålla en vitsvanshjort eller ett rådjur uppe i backen. Men så har jag också ramat in tryck av Majkken Wargh och Janne Erkkilä. Mina broderade fittor och små shamantrummor och en fin läderväska pryder ofyllda små utrymmen.

 

 

Men så har jag funderat mycket på teak – det vill säga retromöbler och prydnadsgrejer i teak. De är fortfarande inne, och jag har dragits till sånt i många år redan. Jag har ett slitet skrivbord och en liten byrå i teak. De är högt älskade men hittar inte riktigt sina platser längre. Jag drömmer om ett gediget, riktigt gammlat skrivbord i framtiden. Och nu har jag ju mitt stå-skrivbord. Så teak-bordet står uppe i gästrummet och tar onödig plats. Jag säljer det gärna om någon vill ha det! Den lilla byrån satte jag just in under stå-skrivbordet och där fyller det en funktion. Men jag tror helt enkelt jag håller på att gå ifrån min kärlek för teakmöbler. Hos andra är de så vackra, och kanske de passar i ett framtida hem, men jag märker att min kärlek allt mer går åt mycket äldre möbler.

 

Jag tycker inte om datorhörnet direkt. Jag tycker om skrivbordet och det mesta egentligen. Men datorer och sladdar är så oestetiska, så detta är ingen snyggbild. Fast visst, lilla byrån fyller upp.

 

 

Men ändå fyndade jag två teak-grejer nyligen som jag tycker passar in och är vackra. Det är tre teak-mappar som nu fylls av jobbpapper köpta från Lundagård. De passar så bra på den handgjorda byrån jag fyndade på någon loppissida.

 

 

Och så tre sexkantiga små teak-”fat”. De kostade typ 30 cent och har lite olika toner. Jag tycker de är fina för små prydnadssaker eller ljus.

 

 

Om någon är intresserad av bilder på skrivbordet kan ni mejla mig på alexandra@soulmamaarts.com eller på FB. Bordsskivan är rätt sliten, men det är ändå så fint med de klassiska handtagen (samma som på lilla byrån) och det har en ”lätt” och luftig känsla. För en tjugolapp och hjälp med att få ner det från vinden kan det bli Ditt! 🙂

Nu har jag minsann annat att tänka på då kära Leena opereras. Kärlek och ljus!

PS. En ekorre knackade just på fönstret vid fågelbrädet som en galning! Wow! Välkommen nya vän!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.