Den Naturliga Garderoben del 2

I samarbete med Caaria

 

 

I förra inlägget skrev jag om naturmaterial och hur jag gjort min resa mot att alltmer fylla min garderob med medvetna val. Naturliga material, hälsosamma för min kropp, och för vårt jordklot. Jag gav också inspiration och bilder av hur jag fyndat de flesta av mina medvetna kläder från loppis.

 

Men jag vill ju, så ofta jag kan, understöda dessa små klädföretag som mitt ibland slit-och-släng-businessen försöker skapa hållbart mode. Hållbart både för jorden, för garderobens trendighet, och rent fysiskt för att kläderna inte ska falla sönder efter några tvättar. Kvalitet på alla plan.

 

Jag hittade av en slump Caaria på Instagram och föll genast för de enkla linjerna, det härliga materialet, nämligen linne, och historien bakom företaget. Ria som startat Caaria arbetade i ett par årtionden inom hälsovården och skriver öppet om hur hon gått in i väggen. För att hitta en väg mot ett bättre och hälsosammare liv valde hon att fokusera på sin kärlek till tyger och material. Hon bestämde sig för att skapa kläder som är lätta, bekväma och snygga. Hon ville skapa ett alternativ till de massproducerade kläderna, tillverkade utanför Europa, och Caaria föddes.

 

 

Jag gillar verkligen hur hon pratar om poängen med dessa kläder. Den största delen av våra liv är inte glamoröst. Livet är oftast alldeles vanligt, och vi vill kunna känna oss bekväma och hemma i våra kläder. Jag tänker själv på hur jag arbetar hemifrån och ogärna går omkring i de slarvigaste joggingbyxorna och den utslitna toppen fast de är bekvämast, för tänk om det kommer oväntade gäster eller kunder. För mig själv vill jag också se anständig ut – men vara bekväm. Och jag tänker på hur kanske de flesta då de kommer hem efter jobbet river av sig jeansen och skjortan och drar på sig något löst och skönt. Med Caarias kläder kan man kombinera ledigheten och bekvämligheten, med stil och kvalitet.

 

 

Jag fick ett par gråa linnebyxor på posten, och hade dessutom beställt den längre rocken, som ni hittar på Caarias hemsida. Båda kan jag nog tänka mig att gå med vartsomhelst, men för mig kommer de att bli hemmakläder. Rocken kan agera både morgonrock och skriva-bok-rock och ta-emot-kunder-rock. Och byxorna funkar till allt det också.

 

 

Caaria har nu 50% rea på alla sommarkläder inför höst- och vinterproduktionen. Antagligen kommer ylle att introduceras, vilket jag ser framemot! Jag önskar jag kunde beställa vartenda sommarplagg, men jag tror jag måste hålla i mina slantar och bara vara tillfreds i den härliga utstyrseln jag redan fått hem. Hoppas ni kikar in där och understöder detta kvinnoledda småföretag med själ och hjärta!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.