Moffas säng + linoljefärg = tre inredningar

I samarbete med Lundagård

 

Som jag skrev om i det här inlägget så har jag fått ärva sängen moffa snickrade åt mamma då hon var barn. Och som också jag sov i som liten. Jag ville måla den i en mintgrön/blå kulör som skulle passa med det nya bordet och lite annat i vardagsrummet, eftersom sängen skulle bli soffa. Och jag bara älskar den kulören.

 

Jag frågade Aja Lund på Lundagård om de hade en linoljefärg som skulle passa. Hon föreslog Veronagrå från Ottossons Färgmakeri. Jag tyckte först att färgen var lite för grå, inte så piffigt mintgrön som jag hade tänkt mig. Men jag beslöt mig för att måla ett varv, och om det kändes fel var det ju bara att börja blanda ihop något som mer liknade färgen i mitt huvud.

 

Då sängen efter timmar av svettigt skruvande i ensamhet var i en bit så sandpapprade jag den tunt lackade ytan bara snabbt. Jag vet från förr att det ju heter att man ska göra ett ordentligt grundarbete, men att linoljefärgen är tacksam. Och då ett lager färg var på plats så var jag såld! Det var inte en piffig mintgrön färg, utan en grå som skiftar svagt i grönt och blått. Men det passade perfekt mot väggen där den skulle stå!

 

Ett dygn fick första varvet torka, sedan målade jag andra varvet. Det är så terapeutiskt att måla andra varvet linoljefärg. Det börjar täcka som magi! Tre dygn lät jag det sedan torka innan tålamodet tog slut och jag började bädda för inredningen.

 

Jag beslöt – bara för att jag gillar inredning och för att färgen var så tacksam och mångsidig – att göra tre olika inredningar med saker jag hade hemma. Ett barnrum, ett bohemiskt rum, och ett som mer liknar det jag varit ute efter. Något lite svalare, något nordiskt och gammaldags.

 

Jag hoppas ni gillar detta och kan inspireras!

 

Barnrum

 

Barnrummet ville jag göra till minnet av mamma, och moffa som snickrat sängen till henne. Det är en ganska kort säng, i alla fall för långa människor, och den känns kanske lite ”barnslig”. Så ett barnrum ville jag inreda bara för att ära de som kommit före mig, som fött mig och uppfostrat mig.

 

 

Bohemia

 

Såhär har jag velat att mitt hem ska se ut, i många år. Nu börjar jag släppa de mest bohemiska hippietendenserna, men åh vad färger gör mig glad!

 

 

Nordiskt

 

Det här är alltså så som jag ungefär kommer att lämna rummet. Det blev kanske inte så svalt och nordiskt som jag föreställt mig, men jag tog vad jag hade i inredningsväg som fick mitt hjärta lugnt och tryggt. Jag tror dock att nu under sommaren kommer jag att byta ut ylleöverkastet mot ett tunnare, blått bomullsöverkast.

 

 

Tusen tack till Lundagård för provburken och alla tips och råd. Ni är verkligen en av de bästa butikerna jag vet, i hela världen 😉 Och för de som undrar – ja, det är lätträknat vilka saker som är nyinköpta – i stort sett allt är loppisfynd. Men om något särskilt intresserar kan ni ju fråga varifrån det är!

4 Responses

 1. Lundagård
  | Svara

  Det är lustigt hur färgen lever ihop med omgivningen! I vårt butikskök ser den väldigt grön ut, antagligen för att vi har gröna köksskåp men här ser den faktiskt annorlunda ut men blev väldigt vacker ihop med väggen. Vilka oerhört fina rum du inredde, du har ett mångsidigt och perfekt fungerade inredningsöga!

  • Soulmama
   | Svara

   Vilka snälla ord <3 Tusen tack ska ni ha!

 2. Jennie
  | Svara

  Jätte fint den där sista stilen! Ha gillar också färg å hippi, men de e för rastlöst nu för tiden, behöver mera harmoni. 😀

  • Soulmama
   | Svara

   Jo, samma här! Jag kommer nog aldrig sluta falla för starka färger, men jag ska försöka behärska mig i inredningen just för harmonins skull och för att jag vill hitta en gammeldags stil istället. Lugnt, fint och mycket hantverk! Men mina tavlor är ju färggranna, så mitt hem lär aldrig bli ”dovt” och ”stilrent” 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.