Mammas skrivmaskin – och snart har det gått ett år

Nu har jag gått igenom ytterligare två lådor som kommit från mammornas vind. Redan ifjol gick jag igenom en låda med barnkläder, i det här inlägget. Men det kommer nog att komma ett till sånt inlägg – för en av lådorna var full av minnen som mamma sparat. Mest mina babykläder, och mina teckningar, och lite småsaker. En handfull snuttefiltar, lite dagishantverk. Det var ledsamt och vackert om vartannat att titta på det som mamma valt att spara. Helt annorlunda än alla de lådor jag gått igenom med mina egna sparade saker och papper.

 

 

Och så fick jag hennes skrivmaskin. Hennes röda Brother Deluxe. Jag vet att jag inte kan skriva min bok på skrivmaskin, men den inspirerade mig i alla fall att ta itu med manuset som vilat igen några veckor. Och så borde jag väl sluta röka, som jag lovat mig själv. För i ett av hennes egna häften, bland sina studieanteckningar, och mitt barnsliga klotter stod det ”Jag slutade röka idag”, med datum. Det var 1991. Jag tror hon rökte efter det också. Men hon verkar ha försökt då, och velat skriva ner det.

 

 

Snart har det gått ett år. Ett år!? Jag fattar ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.