OOTD x 2 + loppisfynd!

Det är väl inte direkt min grej att posta ”mode-inlägg”, men jag har ju nog en förkärlek för kläder, och loppisfynd! Och kroppspositivitet i all ära – men det är helt normalt att man vill se fin ut, för sin egen skull. Så jag söker såklart kläder som framhäver de sidor jag gillar bäst hos mig själv. Men jag försöker utmana mig själv också. Som att visa armar, och feta, bleka lår. Det är ju stekhett, och om jag kan visa mig i bikini vid lokala simstranden för kvällsdopp, så måste jag ju klara av att visa mina ben också i andra sammanhang. Åtminstone då det är för varmt att vara helt påklädd.

 

Och vad är förresten skillnaden på bikinis och underkläder? Jag menar, om en kjol blåser upp och man ser trosor är det ju ”katastrof”, medan man kan gå i bikini utan att någon ifrågasätter… Nå, jag beslöt att sånt där är dumheter, vilket ni ser resultat av i min andra outfit.

 

Jag har valt två OOTD idag, för det är så varmt att jag antagligen kommer att använda två outfits, även om jag bara ska ett varv på kattvaktsjobb till Nedervetil. Det är svettigt vad man än är klädd i, så det brukar kunna bli ett byte. Och det här är ju på inget sätt några fantastiska, speciella bohem-outfits. Det är en äkta OOTD dethär, vardagskläder jag fyndat som funkat för mig den här sommaren. Bohemklänningar och sånt visar jag i andra inlägg – bara att surfa runt!

 

Men första outfiten är en riktig go-to-outfit den här sommaren, för mig alltså. Med shorts, jeans, harembyxor eller kjol så funkar denna luftiga skjorta (med långa ärmar som skyddar mig mot soleksem, även om jag oftast har dem upprullade). Jag impulsköpte den här skjortan på loppis i Kokkola för att jag sprang en massa ärenden i värmebölja och hade svettats igenom det jag hade på mig då jag åkte till stan. Jag är inte mycket för syntetmaterial, men den är luftig och sval och för ett par euro (det kan ha varit 1,60€!) var den ett perfekt fynd den där heta dagen (byta om i bilen är lite fnissigt och svettigt det också, speciellt då det sitter nån uttråkad man i bilen bredvid och väntar ut frun). Och jag har använt den nersläppt som tunika (perfekt till stranden över bikinin), med knut i midjan, eller så här, instucken i byxorna.

Byxorna är inte loppisfyndade, men de är typ mitt första par harem så de är rejält slitna, men jag tänkte att kanske jag ”använder upp dem” nu i sommar. Uppdragna till knäna är de helt okej svala. Skorna är dock ett av sommarens bästa fynd! För två euro på loppisrace i Bäckby! Jag har inte hittat perfekta minimalistsandaler, och mina minimalist-joggingskor passar inte till allt. I övrigt har jag två par Ecco-skor, i liknande modell, men i typ läder. Så de är alldeles för varma nu. Dessa tygskor är perfekta! Och söta till typ allt 😛

 

 

Men jag kommer antagligen att svettas galet mycket i min AC-fria bil, så alternativet jag tänkte ha på mig då jag åker till Nedervetil är denna svarta, enkla tunika som jag hittade splitterny (!) för ett par euro. Jag köper aldrig H&M-kläder nya från affären, förutom om jag hittar något av deras ekologiska plagg på rea (fast jag är till H&M kanske en gång i året, om ens det). Men på loppis kan det vara helt billigt och bra att komma hem med något slit-och-släng-plagg ändå. Den här tunikan skulle jag normalt använda som just tunika, för att den är så kort och vid, men idag får den nog agera klänning. Som sagt, om jag visar ”pruppo” så har jag såklart bikini på mig under 😉 Och de blåmärkesfyllda, vita låren? Titta ni bara, jag orkar inte bry mig mindre i hettan…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.