Får man skriva två födelsedagsinlägg? Om man har loppisfyndat kanske!

Tack för alla gratulationer! <3

 

I förra inlägget fick ni se och läsa om hur min födelsedagsmorgon såg ut. Den första utan mamma i livet.

 

Men födelsedagen tog ju inte slut där, så jag tänkte skriva och visa helt kort hur det sett ut sedan dess. Jag fick sovit någon timme till där på förmiddagen, och klädde mig sedan fint. Det kanske jag hade gjort hursomhelst, födelsedagen till ära, men sedan jag rensat bland mina kläder har jag börjat välja helt nya utstyrslar. Kläder som jag ”pantat på” ska nu få bli använda oftare. Det är ju det de är till för! Så mammas halsband och ring fick pryda den fantastiska linnetoppen från Nagu, de galna, vida byxorna och en stor, svart kaftan. Jag var redo för ”kalas”.

 

 

Fast något kalas skulle jag ju inte ha. Men däremot blev det jordgubbstårta med kärleken, ett besök till mammas grav, kaffe med moster och hennes man, och sedan middag. Jag fick det jag önskat mig; nämligen en orkidé! Hoppas jag lyckas hålla den vid liv 🙂

 

 

Och även om jag lite skrattat åt såna som firar sina födelsedagar en hel vecka eller månad, så hade jag i alla fall bestämt att hela denna helgen skulle ägnas åt minnet av mamma, samt att göra saker som ger mig lycka. Gårkvällen blev minsann fylld av tårar, det blev plötsligt väldigt verkligt att mamma inte kunnat fira mig. Och jag kände att jag inte kunnat tacka henne för alla de födelsedagar hon gett mig. Men jag ville ta denna dagen till vara trots allt. Jag hade siktat in mig på ett litet loppisrace i grannbyn. Med några få euro på fickan begav vi oss bara några kilometer bort, men på vägar jag faktiskt aldrig sett förut. Närturism på bästa vis! Och det var nog bästa loppisracet någonsin, bara för att jag lyckades hitta sånt jag sökt länge och vägrat köpa nytt av.

På första stället ett par mjuka tygskor. Sommarskor har det varit dåligt av hos mig, sedan jag började välja minimalist- eller barfotaskor. Men ett par platta, enkla tyglänkkare var perfekta fyndet för två euro! På andra stället hittade jag kanske bästa fyndet – för mitt företag i alla fall – ett kamerastativ för 30€! Mitt gamla har varit trasigt i över ett halvår och jag har inte hittat ett lämpligt högt, stadigt stativ för en peng jag har råd med. Jag har varit fem före att skuldsätta firman lite med att beställa ett nytt på avbetalning. Så detta kom som en gudagåva! Dessutom plockade vi hem ett underbart Muurame-bord för 5€, som dock behöver lite kärlek (mer om det en annan gång!).

 

Och på sista stället köpte jag en födelsedagspresent åt mig själv för 3,50€!

 

Jag har varit lite ledsen över att min kropp inte kan hantera shorts. Mina lår matar upp allt material i grenen och det ser dumt ut. En romper har jag dessutom drömt om länge, men aldrig hittat nån på loppis som passar mina proportioner, inte matas upp i grenen, och som är lätt att ta av då man ska på toaletten. Och där i Bäckby var den! Så skön, lös och ledig! Jag väntar på ännu hetare sommardagar så jag kan strutta runt i denna (nog för att jag haft den på mig sedan jag provade den på gårdsloppiset :P). Jag är ju inte alldeles nöjd över mina bleka, feta lår med våldsamma blodådror och åderbråck. Men världen får ta mig som jag är – för denna romper ska användas!

 

2 Responses

 1. ingrid winterhof
  | Svara

  Och du är så himla fin i rompern 🙂

  • Soulmama
   | Svara

   Tack <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.