Min första födelsedag utan mamma

 

Jag föddes den sjätte juli 1986, ungefär klockan 5.25. Så tyder jag klockan på min dopljusstake. Mamma finns inte längre så jag kan inte fråga henne om den exakta tiden. Men jag minns att hon sagt att hon brukade vakna varje sjätte juli den tiden då jag föddes. Det säger något om hennes kärlek. Det säger något om vårt band.

 

Jag var 50cm lång och vägde 3860g, tror jag.

 

Så imorse ringde klockan 5.25. Jag kokade kaffe och klädde mig i samma kläder jag hade på den sista födelsedagsbilden med mamma, den är från 2013. Jag gick ut och plockade en vacker bukett till mig själv och tog några bilder. Jag tände ljus i min dopljusstake och försökte tänka att hon är med mig.

 

 

Det kommer att bli den värsta av födelsedagar. För att hon saknas. Men jag ska göra mitt bästa för att fira att hon gav mig liv. Det är det minsta jag kan göra.

 

Fpa-systemet har verkligen förstört hela min sjukledighet, men jag hade i alla fall just och just råd med jordgubbar. Så jag får min jordgubbstårta i alla fall. Barndomsminnen jag för alltid vill hålla i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.