Stor besvikelse i mitt författarskap

posted in: litteratur, poesi, själ, skriva, sorg

I några månader har jag väntat på beslut från Finlands Svenska Författareförening angående min ansökan om medlemskap. Jag fyller kriterierna på det sättet att jag gett ut två böcker (som fått otroligt fina recensioner!) och jag arbetar ju aktivt med TRE böcker. Men idag kom brevet. Jag blev inte godkänd. Mina böcker ansågs ha ett bra språk etc, men de är inte ”färdiga skönlitterära verk”. Det här gör mig så ledsen. Jag ser författarskapet som min kanske största uppgift just nu, personligen och på ett arbetsmässigt plan, tillsammans med måleriet. Men varken mina utgivna verk eller mitt pågående arbete duger.

 

Så ledsamt. Nu känner jag mig nog rätt dålig.

 

2 Responses

 1. Eva
  | Svara

  Ge inte upp. Jag har läst dina böcker och du är duktig – på många plan. Jag drömmer om att ge ut min bok, men jag tror att största problemet med mig är att jag är rädd, livrädd att misslyckas och därför hittar på undanflykter för att inte behöva skriva klart. Därför fortsätter jag fascineras och betrakta från sidan sådana som du som fullföljer drömmar, inte låter någon annan neka dig det och ger ut på eget förlag.
  Ibland känns det som om författarskap har blivit något väldigt fint. Helst av allt ska man först gå en lång (och dyr)
  författarutbildning innan man ens ges rätt att utföra hantverket. Eller så måste man vinna en tävling. Vill säga om du inte gjort dig berömd/känd på annat sätt och därför möjligtvis har något som kunde intressera den läsande publiken. Det är också det som jag inte riktigt förstår – om vi alla stöps i samma formar och allesammans skriver likadant, hur går det då med det galet genuina och unika? Konstnärskap handlar ju om att bredda fållen. Det är det spretiga och otyglade som blir intressant. Åtminstone för mig.
  Så fortsätt du. Du är bra. Ibland behövs det lite motvind när någonting kommer att bli riktigt bra.

  • Soulmama
   | Svara

   Tack <3 Hoppas också du vågar! Skit samma hur det går, det är alltid en magisk födslohistoria då en bok verkligen kommer ut, i någon form! Också jag ska fortsätta, i författareförening eller inte! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.