En natt i glashuset i träden

 

För snart ett år sedan skulle mamma och Leena ordna Kärleksfest. Och mamma hade köpt presentkort till underbara glashuset Haven vid Emmes Retreat åt dem. Men som ni vet gick mamma vidare bara någon vecka innan.

 

Leena beslöt för någon vecka sen att ge presentkortet vidare åt mig och kärleken. Det kändes som en gåva från andra sidan, en gåva från mamma. Sedan jag var till Emmes Retreat för flera år sedan och fick se glashuset har jag velat tillbringa en natt där. Men det har aldrig funnits ekonomi för sådant. Men nu fick vi den gåvan. Och även om det känns konstigt att säga det så blev det den finaste midsommaren någonsin.

 

 

Emmes Retreat är en fantastisk plats vid Emmes-sjön i de nedervetilska skogarna. Det ägs av Ulla-Beth Mäki-Jussila och Henrik Wiik och de erbjuder allt från retreater till yoga till övernattning i de trädhus som är centrala för verksamheten. Det är en upplevelse bara att vistas på området men att få möjligheten att tillbringa en natt, och dessutom den ljusa midsommarnatten, i glashuset – det slår det mesta!

 

Jag är så fylld av tacksamhet. Och oj vad jag mådde bra hela dygnet vid Emmes. Min oro, smärtnivå och mitt illamående höll sig alla långt ner på skalan och jag fick känna äkta avslappning. Bastu och ett litet dopp i regnvädret, grillning och att kunna ligga i sängen och titta upp i trädtopparna var helt enkelt underbart!

 

 

Vi gladdes båda åt regnet, det var bara mysigt och i glashuset tror jag att regnet är att föredra över stekande solsken. Enda nackdelen var att vätan höll oss från att göra längre vandringar i skogarna kring Emmes. Men mina knän gladdes kanske åt det också eftersom det redan var en ansträngning att gå de branta stigarna på området. Dock kan jag meddela att en av stugorna är handikappanpassad!

Glashuset är en optimal plats för fotografering och jag önskar det funnits ännu mer tid och ork att fota i och kring huset. Men det kommer kanske fler chanser, och jag fick ju nog en hop med vackra porträtt. Ljuset är så vackert inne i huset, och det mulna vädret fick alla skogens färger att lysa.

      

Här är några till bilder från området, först ut deras ganska nybyggda yogapaviljong! Här kunde jag gott yoga mig själv frisk!

 

 

Det finns några stugor i olika storlekar att hyra, och ett större hus för umgänge och måltider.

 

På bilden ovan syns glashuset längst bort, och närmast står det största trädhuset, två rum och kök!

 

Och i kärlek och tacksamhet avslutar jag med en magisk bild av älvorna som dansar på sjön i midsommarnattsljuset.

 

2 Responses

 1. Marias Memoarer
  | Svara

  Åh, denna plats har jag själv varit så nyfiken på, kanske skulle boka en natt i sommar eller höst 🙂

  • Soulmama
   | Svara

   Det rekommenderar jag verkligen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.