Dahlior och fraktaler och långa dagar

 

Dagarna blir lätt långa då man somnar sent och vaknar tidigt. Jag har fortfarande inte kommit ikapp med sömnen. Men jag imponerade mig själv i alla fall idag, då jag äntligen fick Fpa-pengar och kunde åka till stan på diverse ärenden – och jag orkade med alla punkter på långa listan. Bland annat posta romanbörjan, hämta tryck från tryckeriet, köpa begagnade barfota-länkkare av en bekant, handla mat, och självklart hänga hattbjörnar vid Jakobstads stadsbibliotek. Jakarte har sommarutställning hela sommaren – gå och kika. Temat är ironiskt nog ”Glädje”.

 

Nej, jag brukar inte skriva blogginlägg som bara listar upp vad jag gjort. Men idag var det faktiskt starkt av mig att jag orkade. För jag är trött, och jag har gråtit en hel del över mamma senaste dagarna. Men sommarluften och dammiga trottoarer gjorde mig gott. Nu saknar jag bara regnet – hotande moln hopade sig för en stund sen, men nu lyser solen igen. Fast jag ska tänka att ett stilla regn faller, och läsa Peter Sandströms Laudatur. Ellen Strömbergs Jaga vatten hann jag redan läsa. Jag minns inte när jag senast legat på soffan och faktiskt plöjt mig genom en bok. Men sådan är denna kvällen.

 

 

Och ja, dahlian är nog en av de vackraste blommor som finns. Fraktaler, och djup. Nästan erotisk. Denna matchar perfekt med aprikos-solnedgångarna som nysommaren bjuder på.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.