Man borde vara ute, men man skriver ju roman

Jag har varit trött, och verkligt sömnig, varje dag de senaste veckorna. Sovit dåligt trots det. Eller på grund av.

 

Men inatt fick jag sovit igen, och kände mig piggare från morgonen. Beslöt att testa nya möbleringen i vardagsrummet (min massiva kaffeplanta krävde ommöbleringen och vi gick med på det) genom att skriva vid ”nya” soffbordet. Jag har ingen egen fungerande laptop (det blir något för stipendieansökningssäsongen i höst), utan har en lånad jag parkerade vid soffan. Det är ju meningen jag ska vara vid mitt stå-skrivbord, för kroppens skull. Men att skriva skönlitterärt verkar kräva omväxling för min del. Jag är nog en sådan som kunde skriva roman på resande fot, eller på caféer. Men framförallt i soffan, sängen eller på terassen.

 

 

Jag bearbetar redan den fjärdedel (ungefär) av romanen som hittills blivit skriven. Försöker se om jag har ordning på min tidslinje, om karaktärerna presenteras väl i början, och om man bryr sig. Quite frankly. Jag har ingen aning om detta är bra, och om sorgen har fått sin förtjänta del. För det är sorg i den här boken. Jag skulle behöva en testläsare. Någon språk- och litteraturkunnig med stort hjärta som kan säga mig hur det ter sig såhär långt.

 

Likaledes med diktsamlingen.

 

Men jag tänker att jag är sjukledig. Jag har inte press eller stress. Och om jag råkar ha lite inspiration just nu så är det välkomment. Och välförtjänt.

3 Responses

 1. §
  | Svara

  Nej

 2. §
  | Svara

  531/2000

  24 kap.
  Om kränkning av integritet och frid samt om ärekränkning

  9 §
  Ärekränkning
  Den som

  1) framför en osann uppgift eller antydan om någon så att gärningen är ägnad att orsaka skada eller lidande för den kränkte eller utsätta honom eller henne för missaktning, eller

  2) på något annat än i 1 punkten avsett sätt förnedrar någon,

  skall för ärekränkning dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

  Som ärekränkning enligt 1 mom. 2 punkten anses inte kritik som riktar sig mot någons förfarande inom politiken, näringslivet, i en offentlig tjänst eller ett offentligt uppdrag eller inom vetenskap, konst eller med dessa jämförbar offentlig verksamhet och som inte tydligt överskrider det som kan anses som godtagbart.

  För ärekränkning döms också den som framför en osann uppgift eller antydan om en avliden person så att gärningen är ägnad att orsaka lidande för en person som den avlidne stod särskilt nära.

  • Soulmama
   | Svara

   Anklagar du mig för ärekränkning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.