Packar för en inre resa

Nu har jag varit till läkare och det var en underbar människa som förstod att man inte orkar springa en gång i månaden och krångla med sjukledigt mitt under en sorgebearbetning. Jag fick sjukledigt ända till slutet av augusti. Vilken lättnad! Jag bröt nästan ihop bara av vänligheten hos läkaren ifråga (även om hon inte kunde svenska och vi använde min psyksjukskötare som tolk), jag var beredd att tvingas kriga igen och försvara mitt mående, men hon förstod precis. Eftersom jag tidigare varit sjukledig för utbrändhet längre perioder förstod hon att det här antagligen inte går över på en gång, och att det är onödigt att sätta för kort sjukledighet och sedan bränna ut sig igen.

 

 

Samtidigt kände jag något obekvämt och sorgset också. Jag VILL ju JOBBA. Jag VILL vara FRISK, PIGG, LYCKLIG. Jag ville egentligen bara skrika ”NEJ! Jag kan nog fortsätta låtsas, jag vill vara arbetsför igen!” Men som tur är gjorde jag inte det. Sjukledigheten går naturligtvis att avsluta tidigare om jag verkligen vill, eller ändra till partiell sjukledighet. Men nu ska jag ta mig tid att sörja.

 

Jag kommer inte att ta emot större kundarbeten men konstförsäljningen fortsätter ju som vanligt om någon vill handla. Jag kommer däremot att använda tiden till skrivande också. Det är förvisso jobb, författarjobbet, men just nu är det mer terapi än något annat. Och i slutet av sommaren, om jag då mår bättre, kan jag lyfta ett litet stipendium och skriva på heltid ett par månader. Men vi får se hur allt utvecklas. Nu ska jag mest bara vila och sörja och försöka njuta av solen.

 

Idag köpte jag packtejpsapparat, och bubbelplast. Två tavlor ska iväg till sin nya ägare innan jag så att säga stänger för sommaren. (Men ta som sagt kontakt ändå om ni vill handla något eller undrar över logotyper, hemsidor etc mot hösten sen då jag verkligen nog behöver jobb.)

 

 

Jag inväntar det utdragna utkomststödet från Fpa, ska prata med Svenska Yle imorgon om byråkratin, och hoppas sen i juni få sjukdagpenning efter dessa 55 ”karensdagar”. Det ska lösa sig. Det finns inget val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.