”Kela gör folk sjuka”

Så sa min psyksjukskötare förra veckan då jag var första gången på samtal för att börja sorgebearbetningen. Han fick höra om Fpas minimikrav på min lön etc och tyckte att de minsann förvärrar mitt mående på grund av kraven och pressen och straffet för att man ens försöker.

 

Nåväl, om han bara visste hur det är nu. Får se om jag ens slipper iväg till nästa samtalstid på fredag. Fpa har ju nämligen tre veckors handläggningstid på sjukpeng. Så tidigast nästa vecka får jag beslut – och nu har jag 9 euro på kontot. Eller ursäkta, nästan tio – 9,91€.

 

Jag håller tummarna för att eventuellt få kompletterande stöd från kommunen, men det har aldrig lyckats tidigare, så inte är jag hoppfull inte.

 

Man ska inte bli sjuk. Man ska inte sörja. Man ska inte ha egen firma. Man ska inte vara människa.

 

3 Responses

 1. Camilla
  | Svara

  Exakt!Man ska inte ha egen firma och man ska absolut inte bli sjuk!Man straffas för att man försöker,ingen bryr sig

 2. Pernilla
  | Svara

  Precis sådär är det. Egen firma är typ det värsta FPA och TE-byrån vet. Man straffar för att man försöker. Man straffas för att man mår dåligt. Ung och sjuk är en skitkombination också. För det tycker inte FPA man kan vara. Man ska rehabiliteras till varje pris. Vi har nu 15 € på kontot. FPA drog in vårt utkomststöd för både april och maj. Dom drog av det retroaktivt för att jag just en dag efter att dom betalade utkomststöd åt mig fick beslut om att jag får sjukdagpenning. Vi får hjälp av socialen i Pargas. Vi får matlappar att handla för och kan få hjälp med pengar. Det är meningen att FPA ska sköta det här, men istället övrbelastas socialen med alla stackars vilsna människor som FPA skiter i. Men för att få stöd från socialen ska man först ha fått ett nej när man ansöker om utkomststöd från FPA. Mat måste ju alla ha på bordet. Tycker det är märkligt om inte socialen hjälper dig. Styrkekram!

  • Soulmama
   | Svara

   Jo, det är för jävligt. Socialen lovade nu 60€ som i bästa fall hinner in på kontot på fredagmorgon (då jag ska till min terapi). Imorgon hamnar någon kär att handla lite mat åt mig, någon som inte heller har annat än arbetslöshetspeng till förfogande. Jag får höra av mig nästa vecka om inte Kela lyckas få sjukpeng åt mig, för ingen lever länge på 60€. Men vi får hoppas att sjukpengen kommer, och att om jag får förlängt sjukledigt att det inte blir ett konstigt ”hål” där igen på tre veckor… Glad blev jag iaf att sossun inte sa att jag måste lyfta från firman, för hon förstod att då sjukledigt är slut är jag i pisset med Kela om jag inte genast kan lyfta lön. Vi håller tummarna för att vi alla ska få äta i det här ”välfärdssamhället”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.