En ny tid är här!

Jag vet inte om det bara är våren, eller om det är större. Det känns större. Jag har sagt det om och om igen – en ny tid är här!

 

 

Jag vet inte vad det kommer betyda, exakt. Men min helg var spännande. Jag kommer inte gå in på detaljer, inte ännu. Jag måste låta allt mogna och se vart det bär. Men det var så pass inspirerande att jag äntligen fick början på en roman. Ja, jag har min diktsamling på gång. Och bok om tiny house-bygge. Men det brinner i mig att skriva mer. Mer, mer, mer.

 

Jag fick hopp om att man får vara författare. Man får skriva som man vill. Man kanske får stipendier, kanske ett förlag ger ut. Men hursomhelst så får man. Jag vet inte varför jag behövde påminnas om det – jag menar, jag har ju redan gett ut två böcker. Alldeles utan att veta att ”man inte får”. Inte sådär bara. Jag vet att jag flummar nu, men jag är lite uppe i varv (samtidigt som jag är rätt nere och fruktansvärt trött). Jag antar rollen som författare på mer allvar nu. Kanske är det en del av den nya tiden. Vi får se hur det går.

 

Men jag sökte i alla fall fram ett word count-program så jag lättare kan följa med min process och hur effektivt jag skriver. Jag har kikat på diverse appar för jag är ju skadligt målinriktad. Jag vill se en såndär ”progress bar” som visar hur bra det går för mig. Jag vill se målet. Men jag är ingen app-människa. Jag skriver ju på datorn, så därför blev det WriteTrack på vanliga Internäätet. Jag satte mitt mål på ett ganska lågt antal ord – 60 000 – och deadline november. Helt ogenomtänkt och bara för att testa.

Men efter ett par dagar har jag ju redan tusentals (säkert förskräckliga) ord och känner mig inspirerad på allvar. Jag älskar orden. JAG ÄLSKAR ORDEN.

Fast vem vet, imorgon kanske jag målar igen 😉 Eller förhoppningsvis får något projekt som faktiskt betalar lön 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.