Är inte 450€ mycket för en uggla?

 

Jag kommer aldrig att bli en konstnär som målar väldigt realistiskt. Det har jag fått acceptera, det är inte min talang. Jag målar mer symboliskt, intuitivt. Men jag har hållit mig från att måla ugglor i samma stil som mina barnsliga djurtavlor, jag har inte hittat ett sådant uttryck som passar den fantastiska ugglan. Och att måla fotorealistiskt kom inte på fråga – jag gör dem inte rättvisa på det sättet.

 

Men efter att jag mötte slagugglan häromkvällen så har jag känt mig tvungen att fånga den på något sätt. Jag hade en träskiva, 90x72cm stor, och kände att den var värdig en uggla. Och nej, det är inte en fotorealistisk slaguggla, men jag är nöjd i alla fall. Det blev en guide mellan Ljuset och Mörkret, balanserandes den fina linjen mellan yin och yang. Så som jag ser den, den storslagna, vilda, farliga, visa ugglan.

 

 

Så är 450€ dyrt? Nej, det tycker jag inte. Det är en stor tavla. Kanske den skulle passa hos någon förening, jaktklubb, skola eller annat allmänt utrymme? Eller hemma hos någon som behöver en guide mellan kaos och ordning?

 

 

Hoppas någon vill adoptera denna. ”Guide of the Darkness & the Light” – akryl på återanvänd träskiva, med trälist runt.

 

Och så här fin blev ”Blomsterräven” i sin silverram!

4 Responses

 1. Anette
  | Svara

  Otroligt fin tavla Alexandra! Tycker personligen den avbildningen är realiatisk oxh vacker symbolik med ljus och mörker. Och nej, 450 är inte för mycket 🙂

  • Soulmama
   | Svara

   Tusen tack 🙂

 2. Q& Victoria
  | Svara

  Personligen är det därför jag gillar din stil – just för att den inte är fotorealistisk. Du har lyckats hitta din egen stil och jag tror att många har lätt för att känna igen dina verk. Är det inte ändå det som man strävar efter som konstnär och designer? Det gör i alla fall jag! 🙂

  • Soulmama
   | Svara

   Tack! Jovisst strävar jag efter min egna stil konstant, men ibland kanske jag ändå önskar att jag behärskade alla stilar 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.