Glasögon & loppisfynd

Jag har en lång lista på blogginlägg jag vill skriva, men de är mer journalistiska och kräver mer jobb. Så jag tänkte dela med mig av något lättsammare.

 

 

Jag blev förvånad igår då så många ville ”rösta” på vilka glasögon jag ska välja, så jag bestämde mig för att fota lite bättre bilder så jag själv får fundera mer. Då jag for till optikern (för första gången sedan 2013) så antog jag att jag behövde starkare glasögon. Men det visade sig att jag egentligen behöver svagare, speciellt inomhus. Att jobba framför datorn och målarduken håller på att ta kål på mina ögon, för att jag har för starka glasögon på mig. Ögonen är som en muskel som måste tränas och då jag spänner dem på nära håll så har de svårt att justera sig då jag ska titta långt bort, och köra bil till exempel. Jag visste ju detta, och har försökt bli bättre på att ofta lyfta blicken och titta ut genom fönstret, så långt bort jag kan med jämna mellanrum. Men det räcker inte riktigt så länge jag har för starka glasögon.

 

Så jag behöver nya ”inneglasögon”. Och helst också nya ”uteglasögon” eftersom de jag har är ganska repiga och skrangliga. Men det blir en kostnadsfråga. Som tur är får man ett par till halva priset, och ett par på köpet vid Instrumentarium. Men ett par hundringar är mycket pengar, så ska se vad Kela säger.

 

Jag har funderat på vad jag vill ha för glasögon. Trenderna har ju ändrat och det är svårt att ens hitta något som liknar de jag har – och jag vill ju nog våga förändras också. Glasögonen ska inte definiera mig, men de får ändå vara en accessoar som kan definiera en del av min stil, om det går. Igår då jag delade de snabba bilderna på Facebook röstade de flesta på de bruna, stora, plastglasögonen. Och visst, jag älskar dem också! Problemet är att jag aldrig haft såna glasögon förr, utan ”näskuddar”, och de känns jätteobekväma och ”maskeradiga” på något sätt. Men det är väl en vanesak. De svarta tycker jag är bekvämast, och är liksom ett mellanting mellan ”stora” retroglasögon och de små metallbågarna jag har nu. De vita, runda ville jag prova på skoj. Jag tror att om jag har möjlighet att ta ett roligt par också, så blir det inte de vita, för de finns i brunt och andra färger också, så kanske något som inte lyser så mycket.

 

 

Jag har alltså inte bestämt mig alls. Men jag får prova dem tills måndag, och i bästa fall vet jag något om min ekonomiska situation då.

 

Men ännu lättsammare saker är väl loppisfynd! Jag vet att många älskar inlägg om loppisfynd och det är ju en galen trend i sig. Den där talangen vissa har för att fynda. Jag har inte visat mina fynd på en tid, och tänkte dela med mig av det finaste fyndet på länge – en blompall!

 

 

Jag har spanat efter en blompall på diverse loppissidor länge. Det finns ju många olika trämodeller, men priset har varit för högt för mig. Och så plötsligt, då jag bara svänger in till en loppis i Jakobstad, står där en vit, gammal blompall i metall för TRE euro! Det är den finaste blompallen någonsin! Nu bor avocado där!

 

 

Jag har ju också liksom ett helt extra bankande hjärta dedicerat för förvaring – det har jag skrivit om förut. Men det gäller inte bara lådor och korgar – utan också plåtburkar och -askar. Visst, jag har en hel del små pysselgrejer, men snart måste jag nog sluta hitta dessa överallt 😀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.