Tack FPA för att ni räknat ut vad jag ”skulle kunna” lyfta i lön

Ja, jag gläds åt lilla utställningen vid Glasservice Lund i Jakobstad. Och den nya tavlan jag jobbar på.

Men juli månads FPA-beslut bragte mig till tårar. Igen.

De har ju en längre tid hotat med att sänka mitt utkomststöd med 20% ifall jag inte börjar lyfta så mycket lön som arbetslöshetsersättningen. Så i juni gjorde jag mitt bästa att kunna lyfta lite mer än vanligt för att komma undan sänkningen, och visa att jag verkligen jobbar på att göra företaget lönsamt.

Men istället för att vara nöjda – eller sänka – så har de gått och räknat ut (enligt företagets bokföring) vad jag ”skulle kunna” lyfta i lön. 443,20€/månad säger de. Så istället för att sänka grunddelen har de helt kallt räknat med att jag ska kunna lyfta så mycket i månaden. De har INTE räknat med att jag bara äger 80% av företaget. Eller att 1100€ är bokstipendier jag inte kan röra innan i höst nångång. De har bara sett ”VINST” och euro-tecken och trott att jag har massor att lyfta. Inga utgifter, inga nödvändiga investeringar…

Nu sitter jag alltså med cirka 560€ på inkommande på måndag. Min hyra är 440€. Så det ser inte helt trevligt ut. Det blir nog varken nya bromsklossar eller Pargas-resa i sommar. Uff vad ledsen jag blir.

De har fått fina uträkningar i ett meddelande idag. Jag hoppas förstås på en ändring – men det lär inte bli så. De vill inte att jag ska kunna gå på vinst, jag ska tömma kontot eller förstås helst göra mig av med företaget helt och hållet.

Men kom ihåg min sommarrea på webshopen och jag tar med glädje emot logo- och hemsidesjobb och liknande! Och jag målar vidare!

2 Responses

  1. Yvonne
    | Svara

    Det är så obegripligt… och verkligen ledsamt.

  2. Pernilla
    | Svara

    Det är helt otroligt att dom vill suga inspiration och livslusten ur folk. Men det är ren och skär idioti det FPA håller på med. Det verkar som om dom vill att man ska misslyckas med allt. Det är "bara" att försöka att inte ta det personligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.