En önskan om god vård

 Ja, det är hälsovården jag tänkte prata kort om. Men bilden är ändå passande då byggnadsvården ligger mig så nära hjärtat. Drömmen är att nästa år göra en bok om övergivna hemman i Österbotten. Får se om det blir verklighet. 
 

Är det inte konstigt att man måste bli positivt ”överraskad” då man blir välbemött inom vården? Så ska det inte vara. Jag är glad att jag har världens bästa läkare i familjen, för efter många besvikelser inom vården jag fått annorstädes så var det faktiskt en överraskning idag då jag kom till en bra läkare.

Det var en reumatolog denna gång. Nu väntar endokrinologbesök samt gastroskopi. För ännu har jag inte svaret på vad det är som rider mig och min kropp.

I alla fall så bemötte läkaren mig väl idag. Han såg mig i ögonen, pratade svenska, och undersökte mig. Istället för att hacka på finska och stirra på skärmen som om svaret fanns där. Vi fick ändå utesluta reumatologiska sjukdomar, vilket ju är bra. Det närmaste han kom en förklaring till värken och tröttheten var fibromyalgi, vilket jag nog kanske har. Men kanske endokrinologen hittar ett annat svar, som skulle vara mer uttömmande.

Jag är glad att få möta en specialläkare som gjorde ett bra arbete. Faktum är att det är Leena i familjen, samt en annan allmänläkare som hittills gett mig bäst vård. Kanske det är lättare att se holistiskt på en människa om man inte specialiserat sig, men tråkigt är det om det är så.

Om du är intresserad av ett möte mellan skolmedicinen och alternativ vård så rekommenderar jag HelHetsHälsa som vi ordnar på Torgare 8.10. Sista anmälningsdag är 1.10, så haka på, platserna är begränsade.

Där har man också chansen att prova på t.ex. medial vägledning med mig för endast 10€.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.