”Jag jobbar med film!”

posted in: film, närproduktion

Ja, jag är ju faktiskt utbildad inom film- och tv-produktion vid numera nedlagda filmlinjen på Novia.

Vi brukar skämta om att det är något av det coolaste man kan säga då någon frågar vad man arbetar med; ”Jag jobbar med film.”

Visst, det är coolt. Kreativt, spännande. Men faktum är att för mig var filmlinjen som en skön skyddad verkstad. Jag kommer nog aldrig att arbeta professionellt med film i ”riktiga världen”.

Med det sagt måste jag nog säga att de fyra åren på filmlinjen var otroligt givande och fascinerande. Jag lärde mig massor. Och fick åtminstone en riktigt god vän på köpet.

Jag skriver det här inlägget främst för att tipsa om West Bay Entertainment – vårt lokala filmbolag, som ett par av mina gamla filmkompisar startat. Från deras hemsida hittar man till några filmer jag varit med på – och de kan jag gott skryta lite med. De påminner mig om en hektisk men fin tid – jag minns sena nätter, många skratt, några gräl, fantastiska slutfester, och en härlig gemenskap som man inte ser inom alla branscher.

De som finns att ses på nätet är Keeny! och Smanderoon!-trilogin. Jag rekommenderar dem varmt.

http://www.wbe.fi/v2/project/keeny/
http://www.wbe.fi/v2/project/smanderoon/
http://www.wbe.fi/v2/project/smanderoon-redux/
https://vimeo.com/ondemand/smanderoon/

Jag gjorde ju dock en klassisk Soulmama och ville ha mer ut av utbildningen än vad den kunde ge. Så sista året kombinerades med musikproduktion på Axxell / Lappfjärds folkhögskola. Det gjorde att mitt slutarbete blev ett kortfilmsmanus OCH musik till filmen (även om filmen aldrig blev gjord). So I wait here hette manuset, och dess theme song kan ni lyssna på här!

Random pics 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.