Dagen innan 29

posted in: trädgård

Imorgon fyller jag 29 år. Idag firade jag hemma hos mammorna med mommo som gäst. God mat och gott sällskap.

Det här blir lite av ett trädgårdsinlägg mer än ett födisinlägg. Det blev bara så att jag fotade i trädgården istället av oss människor. Och visst är mammornas trädgård fin. Den var bara en åker då vi flyttade dit för 14 år sedan. Första året höbärgade vi på gammaldags vis. Efter det växte en lummig trädgård fram. Idag förundrades vi bland annat över hur gott midsommarrosen doftade och hur höga björkarna blivit, de vi planterade som små skrangliga pinnar för över 10 år sedan.

 Där strosar lilla mommo.
Kring pergolan växer vinrankor, och i bakgrunden skymtar den vackra gamla sädesboden.

 

I det gamla, gamla äppelträdet växte en rolig svamp. 

 

 Och katten Milk var förstås på kalas. Han adopterade oss för många år sedan, och han har berättat för mig att han inte är många generationer ifrån att vara en lokatt. Det är inte svårt att tro, med hans massiva tassar och tillhörande extra tår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.